مشاهده خبر بازگشت به لیست اخبار

برتربن زبان های برنامه نویسی قسمت هشتم :objective c

نوشته شده توسط: محمدجواد ازادمهر
در تاریخ:

این زبان یکی از زبان هایی است که کمتر به آن توجه میشود و لی مینوان گفت از قدرتمند ترین زبان های دنیای برنامه نویسی به شمار میرود

در پایی به بسیاری از امکانات این برنامه اشاره و آن هارا مورد بررسی قرار میدهیم :

شرط ها :

در این زبان ساختار های تصمیم گیری زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که برنامه نویس بخواهد یک یا چندین شرط را ارزیابی نموده تا مجموعه دستورات مورد نظر خود را اجرا نماید.

ساختارهای تصمیم گیری ابتدا با بررسی شرط کار خود را آغاز می کنند، در صورتی که مقدار ارزیابی شده برابر با True باشد عبارت داخل بلاک ساختار تصمیم گیری اجرا می شود و در غیر این صورت کنترل اجرای برنامه به اولین خط بعد از ساختار if منتقل خواهد شد.

حلقه ها :

ممکن موقعیت هایی پیش آید که برنامه نویس یخواهد یک بلاک از کد چندین بار اجرا شود. در حالت عادی عبارات به صورت خط به خط و پشت سر هم اجرا خواهند شد یعنی ابتدا خط اول برنامه و سپس خط دوم و همین طور تا آخر...

زبان های برنامه نویسی ابزار های گوناگونی را در اختیار کاربران برای پیاده سازی حلقه ها قرار می دهند یک حلقه loop به ما این امکان را می دهد که یک دستور یا گروهی از دستورات برنامه را چندین بار انجام دهیم.

بسته بندی اطلاعات :

تمام عناصر دو زبان برنامه نویسی ++C و Objective C را می توان در دو دسته کلی زیر قرار داد:

دستورات برنامه (Code): که قسمت اجرایی برنامه را تشکیل می دهند و به آن ها توابع نیز گفته می شود.

داده های برنامه (Data): اطلاعات برنامه که توسط توابع آن تحت تأثیر قرار می گیرند.

بسته بندی اطلاعات یکی از مفاهیم برنامه نویسی شئ گرا است که داده ها و توابع برنامه ها که داده ها را دستکاری می کنند را با هم ترکیب می کند و هر دوی آن ها را از خارج از کلاس ایمن نگه می دارد. این مفهوم به یکی از دیگر مفاهیم اساسی برنامه نویسی شئ گرا به نام پنهان سازی اطلاعات منجر می شود.

واژه های چند ریختی :

واژه چندریختی (Polymorphism) به معنای داشتن ساختارهای متفاوت است. به خصوص چندریختی زمانی کاربرد دارد که یک ساختار سلسله مراتبی از کلاس ها وجود داشته باشد که از طریق وراثت با هم مرتبط باشند.

در هر دو زبان Objective C و ++C این اصطلاح به معنای فراخوانی یک تابع عضو مشخص بر اساس نوع شئ فراخواننده است.

برای این کار کلاس پایه توابعی را به صورت پیش فرض تعریف می کند در هنگامی که کلاس از کلاس پایه به ارث برده می شود تمام توابع عمومی آن را نیز به ارث می برد اما کلاس مشتق می تواند یک نسخه اختصاصی شده از هر تابع موجود در کلاس پایه را درون خودش تعریف کند. به این کار در زبان های برنامه نویسی Overriding گفته می شود.

وراثت :

یکی از مهم ترین مفاهیم در برنامه نویسی شئ گرا وراثت است. ارث بری به ما اجازه می دهد یک کلاس را در قالب یک کلاس دیگر تعریف نماییم که این کار باعث افزایش کارایی و سرعت خواهد شد.

زمانی که یک کلاس جدید ایجاد می کنیم به جای اینکه تمام اعضای داده ای و توابع آن را بنویسیم؛ برنامه نویس می تواند کلاس جدید را طوری طراحی نماید که اعضای داده ای را از یک کلاس موجود به ارث برد. کلاسی که اطلاعات از آن به ارث برده می شوند به کلاس پایه (base class) و کلاس جدید به کلاس مشتق (derived class) نام برده می شود.

ایده پیاده سازی وراثت رابطه است یک (is a) است. به عنوان مثال پستانداران هستند یک (is a) نوع حیوان یا سگ یک نوع پستاندار است. بنابراین سگ یک نوع حیوان است و ...


هیچ دیدگاهی تاکنون برای این خبر ثبت نشده است.

اولین نفر باشید!
دیدگاه خود را ثبت کنید: