مشاهده خبر بازگشت به لیست اخبار

سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی (HIS)

نوشته شده توسط: فروزان
در تاریخ:

در مقاله شماره ۱، سیستم جامع مدیریت اطلاعات بیمارستانی، در خصوص HIS ، تعریف آن ، توانایی ها و روش انتخاب صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم تا شما را با زیر مجموعه های مختلف سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی آشنا کنیم.

بخش دوم 

سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی برای دپارتمان های مختلف

در مقاله شماره ۱، سیستم جامع مدیریت اطلاعات بیمارستانی، در خصوص HIS ، تعریف آن ، توانایی ها و روش انتخاب صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم تا شما را با زیر مجموعه های مختلف سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی آشنا کنیم.

NIS مخفف Nursing Information Systems و به معنی سیستم اطلاعات پرستاران می باشد.

این کامپیوتر ها که بر پایه سیستم های اطلاعاتی طراحی شده اند خدمات مختلفی را به پرستاران در خصوص مراقبت بهتر در بهبودی بیماران ارائه می دهند. سیستم های NIS خوب، تعداد قابل توجهی توابع سودمند مانند بهبود برنامه ریزی برای کارکنان و رسیدگی به بیماران ، نمودار دقیق بیماران و بهبود در ادغام اطلاعات های بالینی بیماران ارئه می دهند. بخش پرستاری می تواند نیرو های کار خود را با توجه به برنامه تقویم و برنامه ریزی موجود، بهتر مدیریت کند و مدیران را قادر می سازد بهتر به مسئولیت رسیدگی به غیبت ها و اضافه کاری ها رسیدگی کنند. در این سیستم لیست بیماران در حال بستری و لیست بیماران در حال ترخیص گزارش می شود، بنابراین می‌توان وضعیت تمامی بخشها، تختهای بیمارستان و بیماران داخل هر بخش را مشاهده نمود. با استفاده از این سیستم می‌توان بیمار را با توجه به شماره، نام، ‌قسمتی از نام یا سایر مشخصات وی جستجو نمود و از وضعیت وی کاملا آگاه شد. گزارش گیری از بیماران فوت شده از دیگر امکانات این سیستم است. همچنین با نصب بیلبورد الکترونیکی، اطلاعات خاصی از طریق سیستم در اختیار مراجعان قرار می گیرد. در هر لحظه وضعیت تختهای بخش به شکلی جامع قابل مشاهده بوده و اطلاعات مربوط به بیماران بصورت کامل قابل رویت می باشد. NIS میتواند برای نظارت بر سطح کاری نیروی انسانی به کار گرفته شود و با تحلیل مقدار کار و وابستگی های کار آن ها به یک مدل نیروی انسانی مقرون به صرفه تر دستیابی پیدا کند به طوری که می تواند دقیقا برنامه ریزی کند که برای چه بخشی چه تعداد کارمند و وظیفه هر کدوم از این کارمند ها چه باشد. برنامه های که چارت های بیماران را به شما نشان می دهند به شما اجازه می دهند که به راحتی وارد پروفایل اطلاعات بیماران شوید و علائم حیاتی لحظه به لحظه آن ها را مشاهده کنید. همچنین پرستاران می توانند از این برنامه برای ورود اطلاعات ، طرح ریزی برای بهبودی بیمار و ثبت تمام یادداشت های مربوط به بیمار به کار رود. تمام اطلاعات حساس به صورت امن ذخیره می شوند و در زمان مورد نیاز این اطلاعات از حالت رمز در می آیند و به کاربر تحویل داده می شوند. یکپارچه سازی داده های بالینی نیز بسیار مفید است، که به پرستاران اجازه جمع آوری، بازیابی و تجزیه و تحلیل اطلاعات بالینی را می دهد و سپس پرستاران می توانند این اطلاعات طراحی شده را با طرح مراقبت از بیمار ادغام کنند و به نتیجه مطلوب تری از طرح مراقبت از بیماران دسترسی یابند.

تمام این ویژگی ها در NIS در نهایت منجر به کاهش در زمان ، ارزیابی بهتر و در نتیجه برنامه ریزی حرفه ای تر و مقرون به صرف تر می شود. زمانیکه مرجع الکترونیکی تجویز داروها، همیشه در دسترس باشد شانس تجویز داروی اشتباه نیز کاهش می یابد.

PIS که مخفف Physician Information Systems و به معنی سیستم اطلاعات پزشکان می باشد.

همانطور که از نامش پیداست هدف سیستم های اطلاعات پزشکی بهبود عملکرد پزشکان می باشد و همچنین دولت ها توصیه می کنند برای پیشرفت پزشکان و به اشتراک گذاری اطلاعاتشان در خصوص بیماران از این سیستم استفاده کنند. سیستم های اطلاعات پزشکان می توانند اطلاعات خود را با کامپیوتر ها ، سرور ها ، شبکه ها و حتی برنامه های معروف همانند EMR ها و EHR ها به اشتراک بگزارند. که میتوانند به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته فعالیت داشته باشند و به بیمارستان اجازه می دهند مشکلات پیش آمده را به صورت برخط پیگیری کنند.

RIS که مخفف Radiology Information System و به معنی سیستم اطلاعات رادیولوژی می باشد.

 این سیستم ها به دلیل تواناییشان در ارائه خدمات حسابداری و مدیریت رادیولوژی ، برنامه ریزی ، مدیریت و تعیین وقت ملاقات ها و همچنین گزارش و ذخیره سازی اطلاعات بیمار معروف شده اند. با پیشرفت تکنولوژی عملکرد سیستم های رادیولوژی روز به روز به سمت پیچیده تر شدن پیش می روند و بیشتر بیمارستان ها در حال حاظر به این سمت پیش می روند که از سیستم های RIS به عنوان هسته اصلی مدیریت تجارتشان کمک بگیرند. 

PIS که مخفف Pharmacy Information Systems و به معنی سیستم اطلاعات داروخانه می باشد.

سیستم اطلاعات داروخانه ای برای جواب دادن به نیاز های داروخانه ها طراحی شده اند. PIS ها به داروسازان کمک می کنند تا بتوانند بر نحوه تجویز و مصرف دارو در بیمارستان ها یک نظارت کلی داشته باشند. PIS ها به کاربران کمک میکنند تا بتوانند آلرژی به یک دارو و عوارض های آن نظارت داشته باشند. این سیستم به کاربران برای تشخیص تداخلات دارویی و همچنین کمک به اداره داروهای مناسب بر اساس عوامل فیزیولوژیک بیمار کمک به سزایی می کند. همچنین مدیریت درخواستها، ثبت نسخه، عملیات مربوط به داروهای مخدر، عملیات گردش دارو، گزارشهای مختلف، تعیین قیمت و درصد قابل قبول هر بیمه، تعریف حق فنی جداگانه برای داروخانه، کنترل لحظه‌ای موجودی از جمله فواید دیگر استفاده از این نرم افزار ها می باشند.

انتخاب یک سیستم مدیریت اطلاعات بیمارستان مناسب

                     مجموع هزینه HIS مورد نظر : به طور کلی شرکت های ارائه دهنده HIS از اینکه شما نیاز های بیمارستان خود را به آنها بدهید و با آنها در مورد خواسته هایتان صحبت کنید خوشحال می شوند. به طوری که آنها راه حل های مناسبی برای تمام بیمارستان ها با اندازه و بودجه های مختلف ارائه می دهند. برای مالکان داشتن یک سیستم مدیریت اطلاعات بیمارستان با هزینه پایین بسیار مهم است. برخی از فروشندگان با طراحی مناسب برنامه های خود برای سیستم هایی با سخت افزار پایین تر، به کاهش هزینه ها کمک به سزایی می کنند. این نوع طراحی ها برای کاهش هزینه ها و همچنین نگهداری سیستم ها در بلند مدت کمک به سزایی می کنند. به عنوان کلام آخر ما باید به هزینه های تمام شده نگاه کنیم نه فقط هزینه نرم افزار به دلیل اینکه برخی تولید کنندگان نرم افزار مدیریت اطلاعات بیمارستانی ، هزینه نرم افزار اصلی را پایین می آورند و در عوض شما باید برای استفاده از ماژول های مختلف هزینه پرداخت کنید که در نهایت مشاهده شده که گاها هزینه ها چند برابر نرم افزار های کامل ولی با قیمت گران تر در آمده اند و یا همچنین باید به نیازمندی های نرم افزار هم از جمله نیاز به نیروی انسانی متخصص یا نیاز به سخت افزار بسیار قوی و گران توجه کرد.

 

                     طراحی شدن سیستم بر پایه وب : همچنین علاوه بر ویژگی رابط کاربری خوب ، یک سیستم مدیریت اطلاعات بیمارستان خوب ، باید بر پایه وب طراحی شده باشد. در دسترس بودن بر روی وب به معنای این است که پرسنل مجاز به استفاده از اطلاعات در هر مکان و هر زمان که آنها می خواهند دسترسی به سیستم پیدا کنند، باشند. این به این معنی است که کارمندان به میز کار خود وابسته نیستند و میتوانند از هر نقظه کار های خود را مدیریت کنند.  سیستم های بر پایه وب اهمیت خودشان را زمانی بیشتر نشان می دهند که از آنها برای به اشتراک گزاشتن اطلاعات بین دو یا چند بیمارستان استفاده می شود که در این زمان حتما نیاز به داشتن یک سیستم بر پایه وب احساس می شود. اماکن بهداشت و درمانی در صورت استفاده از HIS های بر پایه وب می توانند به سرعت اطلاعات مرتبط را در خصوص مثلا پیشگیری یک بیماری خاص در هر نقظه جغرافیایی که هستند با هم به اشتراک بگزارند که این امر محقق نمی شود مگر اینکه از HIS های برپایه اینترنت استفاده کنند.

یا به طور مثال : یک بیمارستان تصمیم به انتقال یکی از بیماران خود جهت مراقبت بهتر و رسیدگی های پزشکی به یک بیمارستان دیگر می گیرد که اگر این بیمارستان اطلاعات مربوط به این بیمار را در HIS خود به روز رسانی کرده باشد آنگاه بیمارستان مقصد می تواند به سرعت به وضعیت و اطلاعات بیمار جدید دسترسی داشته باشد و نیاز به انتقال دستی و پرونده ای بیمار نمی باشد که این موضوع موجب پذیرش هرچه سریعتر بیمار و رسیدگی های پزشکی سریعتر می شود. سوابق پزشکی بیمار در این سیستم ها ذخیره می شود و اگر زمانی بیمار در اثر گم کردن پرونده یا بیهوشی نتواند این اطلاعات را به پزشک ارائه دهد به راحتی میتوان سوابق ذخیره شده در HIS را بازیابی و از آن استفاده کرد.

                     پیاده سازی و پشتیبانی : تغییرات و بروزرسانی در سیستم همیشه با مقاومت هایی از طرف کارمندان و پرسنل همراه است که برای مقابله و رفع این مشکلات شرکت ارائه دهنده میتواند با آموزش های صحیح و تاکید بر سودمندی های نرم افزار از این مقاومت ها بکاهد. با توجه به اینکه هر سیستم رایانه ای ممکن است در اثر استفاده نا مناسب یا وجود مشکل در نرم افزار هر لحظه از شبانه روز از کار بیافتد که برای حل این مشکل ما باید تولید کننده ای را انتخاب کنیم که بهترین سیستم پشتیبانی که به صورت ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته از سیستم پشتیبانی میکنند را انتخاب کنیم. همچنین هرچه تعداد راه های ارتباطی که از جمله میتوان به پشتیبانی حضوری ، تلفنی یا پشتیبانی بر پایه وب اشاره کرد بیشتر باشد انتخاب آن نرم افزار باید در اولویت بالاتری قرار داشته باشد.

 


منبع: Hospital Information Systems (HIS)
برچسب ها: -

هیچ دیدگاهی تاکنون برای این خبر ثبت نشده است.

اولین نفر باشید!
دیدگاه خود را ثبت کنید: